Murchison Falls

DSC_0482


Safarins huvudpunkter

  • Murchison Falls National Park - rundturer (game-drives) i parken
  • Båtresa på Nilen till Murchison Falls lägre del med möjlighet att vandra upp till fallen. 
  • Ziwa Rhino Sancturary - vandring med noshörningar

Resprogram

Dag 1. Resa från Murchison Falls National Park med stopp vid Ziwa Rhino Sanctuary i Nakasongola.

Tidig avresa på morgonen från Entebbe/Kampala och ut på den stora huvudvägen norrut med ett första stopp på Ziwa Rhino Sanctuary vid Nakasongola. Där tar de mycket erfarna guiderna med er på en vandring med noshörningar. En verkligt spännande upplevelse. 

Därefter fortsätter resan till Murchison Falls National Park där resan går genom Budongo skogen innan man når rift dalen och en område med skogsavannen söder om Nilen. Det finns tillfällen då resan på grund av val av boende går över Nilen först innan man når nationalparken från norra sidan.

Dag 2. Tidig uppstigning och rundresa i parken i ett område som har mycket djur med chans att se de återstående av de så kallade Big-5. Det är, utöver noshörning, lejon, leopard, elefant och buffel. Men, det finns också väldigt många andra arter av djur, fåglar och reptiler. Rotschilds giraff är kanske det som många besökare gillar mest. 

Efter lunch blir det en båtresa på cirka 3 timmar till nederdelen av Murchison Falls. Det är vanligen en resa fylld med upplevelser. Man ser många flodhästar, en och annan krokodil, massor av andra djur på land som kommit för att dricka, samt en uppsjö fåglar. Det kommer att finnas möjlighet att som tillägg göra en vandring upp till toppen av fallen där bilen hämtar. 

Dag 3. Dagen innehåller en återresa till Kampala/Entebbe och den kan göras på olika sätt, till exempel via Lake Albert och riftdalen, en längre game-drive via Angkwor, ett besök på toppen av Murchison Falls om man inte sett dem innan. Valet görs enligt överenskommelse. 

thumb_imgp9588_1024_med_hr.jpeg
DSC 0129
DSC 0139


dsc_0173_med_hr.jpeg


DSC_0452


DSC_0444
                           © Ugandaresor 2020