Bwindi - möte med gorillor

IMG_5917

Gorilla Silverback i Bwindi Impenetrable Forest

Bwindi Impenetrable Forest

Den här safarin innehåller ett oförglömligt möte med bergsgorillor i Bwindi Impenetrable Forest i sydvästra Uganda. Den första dagen är resdag från Kampala/Entebbe till parken, den andra är tracking i regnskogen och den tredje återresa.  

Vi åker i bil genom ett mycket vackert landskap i sydvästra Uganda till Buhoma i Bwindi Impenetrable Forest. Längs vägen, som delvis går genom Queen Elisabeth National Park (om vädret tillåter) finns möjligheter att se elefanter, anteloper och trädklättrande lejon. På vägen ser vi också en stor variation av olika landskapsformer med teodlingar, småjordbrukare, stora grässlätter med mera. 

I Bwindi gör vi en vandring upp i bergen och med hjälp av speciella spårare och guider, träffar vi någon av de grupper med bergsgorillor som finns här. Bwindi har ungefär hälften av världens återstående bergsgorillor. 

På återvägen gör vi ett stopp vid Ekvatorn för fotografering och möjlighet att köpa souvenirer innan återkomsten till Kampala/Entebbe. 

Programmet dag för dag.

Dag 1. Tidig avresa från Kampala/Entebbe till Bwindi Impenetrable Forest. Hela dagen är resdag. Om vägen tillåter åker vi genom Queen Elisabeth National Park via Ishasha där det finns trädklättrande lejon. 

Dag 2. Den stora dagen med vandring i bergen och mötet med gorillorna.

Dag 3. Återresa med stopp vid ekvatorn. Ankomst till Kampala/Entebbe sen eftermiddag/tidig kväll.

© Ugandaresor 2020