I detalj

Här hittar du mer detaljer kring resorna och hur du går vidare

01

Vandra i fem nationalparker

8 dagar

Du hämtas vid flygplatsen eller hotellet i Kampala/Entebbe och åker först till Lake Mburo NP där du gör en fantastisk vandring med giraffer, zebror, anteloper med mera.


I sydvästra hörnet av Uganda får du med en vidunderlig utsikt gå uppför Mgahinga och se Golden Monkey. Därefter blir det en vandring genom regnskogen Bwindi följt av ett möte med bergsgorillorna.


Efter en fin båttur i Queen Elisabet NP klättar du under en dag uppför i Rwenzor NP innan vandringen avslutas i Kibaale NP med ett möte med våra närmsta släktingar bland primater - schimpanserna.


Programmet är helpension med boende i lodger med medelstandard.

02

Stora Ugandaresan med Big 5

15 dagar

2-15 okt Svensk reseledare: Christer Torstensson

Det här är den stora rundresan där du besöker fem nationalparker, får vandra på savann och i regnskog nära noshörning, giraffer, zebror, antiloper, gorillor och schimpanser. 


Du får också chans att se elefanter, flodhästar, buffel, krokodiler, lejon, leopard och massor av fåglar. Vi kan inte lova men önskan är att få se alla de stora 5.


Vi åker båt på Viktoriasjön, Nilen och Lake Edvard. Du besöker Murchison Falls, Nilens källa och våtmarken Mabamba med möjlighet att se den unika Träskofågeln. 


Hela tiden möter du också vanligt folk i vardagen, ibland även hemma hos. Skolbesök ligger också i programmet.


Boendet är blandat men i huvudsak medelstandard med helpension. 


Vi börjar med två nätter (1 och 2) i Entebbe ock åker båt på Victoriasjön till Mabamba för att se träskofågeln och kommer till Bussi Island för skolbesök, hem, med mera.  


Sedan åker vi via Ekvatorn till Lake Mburo (3) för att vandra med antiloper, zebror, giraffer, mm. Därefter Lake Bunyonyi (4), den vackra fågelsjön i Kabale innan det blir gorillor i Bwindi (5-6). 


Från Bwindi blir det Queen Elisabeth (7-8) med game-drive och en fantasisk båttur på Kazinga kanalen. Därefter schimpanser i Kibale (9) innan vi åker via en natt i Hoima (10) till Murchison Falls, den största nationalparken för gamedrives och båt på Nilen (11-12). 


På vägen till Entebbe (13-14) besöker vi Ziwa där vi vandrar på savannen med noshörningar - en häftig upplevelse.

Sista dagen, söndag, gör vi en behaglig tur till Jinja och Nilens källa och sedan avslutar vi programmet med en kultur kabaree i Kampala.  

03

Bergsgorillor i Bwindi

3 dagar

Vi hämtar dig på morgonen första dagen och du får en oförglömlig resa förbi ekvatorn och genom det vackra landskapet, framförallt i sydvästra delen av landet.


Dag två går du med en grupp ut i regnskogen till din gorilla familj som du får möjlighet att följa under en timma. Oftast ett oförglömligt tillfälle i varje besökares liv. 


Dag tre åker vi tillbaka. Möjligheten finns ibland, beroende av plats och vägens kvalitet, att återresan sker genom Queen Elisabeth National Park där vi med lite tur får se trädklättrande lejon, elefanter, anteloper med mera.


Vid sen eftermiddag är du tillbaka i Kampala/Entebbe.

04

Murchison Falls National Park

3 dagar

Du hämtas på flygplatsen eller ditt hotell för en resa i nordvästlig riktning genom ett vackert landskap. Efter ankomst gör vi en game-drive i parken - brukar vara fint på eftermiddagen.


Dag två blir det en tidig game-drive i parken på förmiddagen och en båttur längs Nilen på eftermiddagen. Du får se Murchison Falls från nedan.


Du kan förvänta dig att se elefanter, giraffer, antiloper, kanske lejon och leopard. Och mycket annat, inte minst några av alla fåglar som finns här.


På återvägen besöker vi Murchison Falls från toppen och sedan finns en möjlighet att besöka en större ranch där man kan vandra upp nära noshörningar. En särskild upplevelse som i det här fallet är extra. 


05

Dr Livingstone förmodar jag... Historisk resa genom Tanzania

8-19 September 2023

13 dagar

Svensk reseledare: Christer Torstensson

Efter flygresan via Dar es Salaam till Kigoma samlas vi vid Tanganyikasjön för ett spännande och lärorikt resprogram som följer i slavhandelns spår till kusten vid Bagamoyo och sedan vidare med båt till slavmarknaden i Stonetown på Zanzibar.


I Kigoma bor vi 3 nätter (1-3) och besöker det välkända Ujiji, platsen och museet där Stanley fann Livingstone år 1871. Vi vandrar också runt på slavmarknaden, den berömda mango-allén. samt det äldre tyska området med kyrkan, skolan, sjukhuset och spåren efter fortet. 


Dag 4 åker vi till Tabora för två nätter (4-5). I denna gamla tyska centrala administrations finns många spår efter tysk förvaltnings arkitektur men staden har en mycket äldre historia som regionalt center för slavhandeln och vi skall besöka ett känt hus som nu är museum - Livingstone house i den gamla orten Kazeh. 


Dag 6 (6) åker vi till området kring Kondoa för att titta på några av världens finaste områden med grottmåningar. Därefter till kanten av Ngorongoro kratern där vi skall vistas under två nätter (7-8) och de som vill får möjlighet att besöka kratern eller något annat alternativt. 


Dag 9 besöker vi Arusha innan vi flyger till Dar es Salaam för biltransport till Bagamoyo. Där stannar vi under en natt (10) för att besöka museet och dess omgivningar innan vi tar båten från Dar es Salaam till Stonetown på Zanzibar där vi kommer bo två nätter (11-12). 


I Stonetown skall vi besöka slavmarknaden, slavmonumentet, vi skall gå runt och titta på kända byggnader och arkitektur. Några av namnen från Ujiji och Kazeh - den ökände Tibbu Tip. 


Programmet avslutas dag 13 med frukost och då kan man antingen välja att åka hem eller bo några dagar vid några av världens finaste stränder på Zanzibar.

Vi hjälper gärna med råd och tips för detta. 


06

Safari i norra Uganda

Kidepo, Murchison Falls och Sipi Falls

7 dagar

Den här resan tar dig genom två fantasiska nationalparker och en mycket trevlig resa däremellan, inklusive Sipi Falls- 


Första dagen resa till Murchison Falls National Park med besök på toppen av vattenfallen och om tiden räcker - en kortare gamedrive vid ankomst. 


Andra dagen game-drive på morgon och förmiddag och sedan båtresa på Nilen uppströms till vattenfallen.


Dag tre är gamedrive tidig morgon och sedan vidare till Kidepo National Park med ankomst sen eftermiddag. 


Dag fyra och fem innehåller game-drives i national parken längs olika rutter. Här finns stora vidder och mycket att se.


Dag sex reser vi till Mount Elgon för övernattning nära Sipi Falls. 


Sista dagen åker vi via Jinja tillbaka till Entebbe


Det går att lägga till någon eller några av följande alternativ

- noshörningar vid Ziwa Rhino Sanctuary

- grottmålningar vid Kumi

- Nilens källa i Jinja

07

Safari i Queen Elizabeth National Park

3 dagar

vi hämtar dig på morgonen dag 1 och du får en oförglömlig resa förbir ekvatorn och genom det vackra landskapet. 


Vi kommer fram till nationalparken på eftermiddagen och om tiden tillåter blir det en kortare game-drive.


Dag två startar tidigt med en game-drives hela förmiddagen. Det är stor chans att du får se många olika djur och fåglar. I den här parken finns 95 däggdjurs- och över 600 fågel-arter.


På eftermiddagen åker vi båt på Kazingakanalen, en av de bästa turerna i Afrika.  


Dag tre hinner vi med en kortare game-drive innan hemresan måste påbörjas. 


Om det finns intresse kan man lägga till en naturvandring i Kyambura gorge där det finns schimpanser. 

08

Gorillor och safari

Lake Mburo, Bwindi och Queen Elisabeth

6 dagar

Du hämtas på flygplatsen eller ditt hotell för en resa i sydvästlig rikning med ett första stopp vid ekvatorn och sedan vidare till Lake Mburo (1) där vi gör en vandring bland anteloper och giraffer, zebror med mera. 


Därefter, dag två, åker vi till Bwindi for två nätter (2-3) där vi skall besöka en gorillafamilj under en högtidsstund som få glömmer. 


Dag fyra åker vi till Queen Elizabeth National Park för två dagar (4-5) där vi skall göra game-drives och en jättefin båtresa på Kazingakanalen. 


Dag sex hinner vi en kortare game-drive eller, om intresse finns, göra en vandring i Kyambura Gorge där det finns schimpanser (extra)


Återkomst sen eftermiddag.